Erik de Zwart met Top 40 Hitdossier terug op de radio

Erik de Zwart keert vanaf januari 2023 terug op de radio. Op NPO Radio 5 presenteert hij elke vrijdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur het ‘Top 40 Hitdossier’. Tevens gaat De Zwart een samenwerking aan met Max Magazine. De gids drukt wekelijks een Top 40 af uit het verleden waar Erik herinneringen bij ophaalt.

Foto: video still Youtube

Daniël Dekker, Hoofd Radio Omroep Max: “Met de komst van Erik naar Omroep Max heeft Radio 5 er opnieuw een radiotopper bij. De iconische Top 40 met een rijk verleden zal de klapper van de week op vrijdag worden. Wij kijken er enorm naar uit en weten zeker dat de luisteraar hetzelfde doet.

Erik de Zwart heeft in het verleden vaker programma’s gemaakt op NPO Radio 5. Hij verving onder andere Tineke de Nooij toen zij eind 2021 stopte met TinekeShow. “Ik heb al een tijdje warm gedraaid bij Omroep Max, dat vond ik geweldig om te doen”, vertelt hij. “Toen Daniël Dekker mij benaderde voor dit vaste tijdslot hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Ik heb er veel zin in om alle verhalen die ik heb over de Top 40 te delen met de luisteraars van NPO Radio 5 en lezers van Max Magazine.” [RadioWereld.NL]

3 reacties

  1. In het verleden was Erik de Zwart bezig om op te komen voor commerciële radio. Hij wees daarbij regelmatig afkeurend richting de NPO. Nu gaat hij een programma presenteren bij de NPO. Een mens mag uiteraard van mening veranderen.

  2. Eindelijk heeft Daniel Dekker iemand die echt verstand heeft van muziek binnengehaald na het vertrek van Tineke.
    Alleen jammer dat het niet op zaterdagmiddag is tussen 12 en 14 uur of tussen 14 en 16 uur.
    Nu is de zaterdag een aanfluiting behalve het programma van Bart van Leeuwen vraag me af of de luistercijfers van Angela Groothuizen weleens gemeten worden je loopt gillend weg net als Jan Rietman met zijn eeuwig geouwehoer in de ochtend of als vervanger van Daniel Dekker.

  3. Hartstikke leuk nieuws! Ik verbaas me wel een beetje over de combi Erik en de publieke omroep, maar nog steeds hartstikke leuk!

Reacties zijn gesloten.