Zoek
Sluit dit zoekvak.

NMO Luisteronderzoek week 49-2023: Radio 10 is marktleider

Radio 10 was in week 49 de best beluisterde radiozender van Nederland met 14,0%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. NPO Radio 2 staat deze meting tweede met 13,8%, gevolgd door Qmusic op de derde plaats met 11,5%.

Foto: Pixabay

Radio 10 doet er met de Top 4000 nog een schepje bovenop, waarbij vooral het weekbereik toenam. Bij NPO Radio 2 heeft de Top 2000 Stemweek de cijfers  een flinke boost gegeven.

De grootste winnaar is echter Sky Radio. Dankzij de kerstprogrammering schiet het marktaandeel met ruim 2%-punt omhoog naar 10,7%. Daarnaast groeit het weekbereik met bijna een miljoen luisteraars naar 4,8 miljoen. Daarmee heeft Sky de meeste luisteraars.

Door de sterke prestaties van Radio 10, NPO Radio 2 en Sky Radio zien vele stations hun marktaandeel dalen. NPO Radio 1, Radio 538, Joe en Radio Veronica zijn daarbij de gootste verliezers.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

In het NMO Luisteronderzoek participeren ruim 90 radiozenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag van 06:00 tot 24:00 uur in de doelgroep 13+. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 49