Search
Close this search box.

Band wint platencontract bij Radio 538

Sebastian Cruz ft. Myri uit Utrecht is zondagavond tijdens de finale van de vijfde editie van 538 Demo Duel in P60 in Amstelveen door een vakjury uitgeroepen tot winnaar van de ‘new talent’ zoektocht van Radio 538. Sebastian Cruz heeft een platencontract in de wacht gesleept en de plaat zal regelmatig te horen zijn op Radio 538.

De vakjury – 538 deejay Frank Dane, Edwin Jansen en Tony van de Berkt jr. – was unaniem en koos Sebastian als allerbeste.

Het nummer waarmee hij heeft gewonnen heet ‘In Time’ en is binnenkort te beluisteren op de website van Radio 538.

De eerste editie van de talentenjacht vorig jaar in april is gewonnen door ‘Falco Luneau’ en ‘Mai’ won de tweede in juli. De winnaar van de derde editie in oktober was ‘The Just’, de vierde finale werd in januari van dit jaar gewonnen door de band Kinkobra.

Nieuwe editie van 538 Demo Duel
De zesde editie van 538 Demo Duel is al weer van start gegaan. 538 VIP Members kunnen via de site nieuwe demo’s uploaden voor een nieuwe editie van 538 Demo Duel. Alle tracks komen direct online te staan, zodat andere luisteraars deze kunnen beoordelen. Barry Paf laat elke avond van 19.00 tot 21.00 uur twee fragmenten van bands horen die tegen elkaar strijden.

Vervolgens bepalen luisteraars wie het duel wint. De winnaar wordt bij Barry bekendgemaakt en als prijs wordt de demo helemaal gedraaid. Elke donderdag strijden de drie dagwinnaars van maandag, dinsdag en woensdag tegen elkaar in de finale waardoor er een weekwinnaar overblijft. Aan het eind van elk kwartaal strijden de weekwinnaars én de act die in die periode op de site de hoogste waardering van de bezoekers heeft gekregen – de internetfavoriet – tegen elkaar. [Radiowereld.NL]