Zoek
Sluit dit zoekvak.

Schaatser Koen Verweij knipt lange lokken af voor goede doel op Radio 538 (filmpje)

Koen Verweij zet zich tijdens de Olympische Spelen samen met 538-deejays Wietze de Jager en Klaas van der Eerden in voor het goede doel. De schaatser was donderdag te gast in de ochtendshow, waar spontaan het idee ontstond om zijn lange blonde lokken te doneren aan ‘Stichting Haarwensen’.

Foto: Still Radio 538

Verweij zet niet zomaar de schaar in zijn bijna 60 centimeter lange staart. Hij roept luisteraars van Radio 538 op tot aan het eind van de Winterspelen te doneren, voor iedere €1.000,- gaat er 1 centimeter vanaf.

Na de Spelen laat de schaatser zijn haren live op Radio 538 knippen, hoogstwaarschijnlijk door zijn vriendin en tevens ook schaatser: Jutta Leerdam.

Koen Verweij: “Ik wil mijn haar heel graag afknippen op een geschikt moment en wil het dan doneren aan Stichting Haarwensen. Deze maand, na de Olympische Spelen, lijkt mij het perfecte moment. Er zijn veel kinderen die een mooie bos haar kunnen gebruiken en ik kan zeker wel 40 centimeter missen.

Wietze de Jager: “Je kunt het haar zelf doneren, maar dat is eigenlijk te makkelijk met zulke lange lokken. Per centimeter zetten we er een bedrag van €1.000,- tegenover. We hebben de hulp van onze luisteraars hier hard bij nodig, iedere donatie is welkom.

Klaas van der Eerden: “We streven ernaar om 53,8 cm af te knippen, dan hebben we samen met onze luisteraars maar liefst €53.800,- opgehaald voor het goede doel.

Jutta Leerdam, de vriendin van Koen Verweij, kreeg het initiatief vanuit Beijing mee. De medaillekandidate schaatst daar de komende weken de 500 en 1.000 meter en liet via Instagram weten zich rot geschrokken te zijn, maar “met liefde” het haar van Koen te willen afknippen bij terugkomst. [RadioWerreld.NL]

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Radio 538 (@radio538)