NPO Zapp maakt seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar

NPO Zapp, NTR en EO slaan de handen ineen om seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken voor kinderen. Tijdens de themaweek ‘Er zijn grenzen!’ leren kinderen via een Klokhuis-special wat seksueel misbruik inhoudt, seksueel misbruik te herkennen en hoe om hulp te vragen.

‘Er zijn grenzen!’ is van zondag 6 maart tot en met zaterdag 12 maart te zien op tv bij NPO Zapp maar ook overal online.

Uit onderzoek van Rutgers, expertisecentrum seksualiteit, blijkt dat 14% van de meisjes en 3% van de jongens ooit seksueel geweld heeft meegemaakt.

Er is nog weinig kindertelevisie gemaakt over dit onderwerp. Het onderwerp ligt gevoelig, maar het is belangrijk dat kinderen er over leren en dat slachtoffers de boodschap krijgen dat ze niet alleen zijn en het misbruik niet hun schuld is. NPO Zapp, NTR en EO willen dit moeilijke onderwerp daarom bij kinderen op een voor de leeftijd geschikte manier onder de aandacht te brengen.[RadioWereld.NL]