Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tom Egbers terug bij NOS, maar hij gaat geen EK voetbal presenteren

Tom Egbers gaat weer programma’s maken voor de NOS. Hij gaat zich toeleggen op verhalende programma’s en documentaires, op de wijze zoals hij dat eerder deed in de NTR-programma’s Toms Engeland, -Ierland en -Schotland. Programma’s met afstand tot de dagelijkse sportactualiteit. 

Foto: Still YouTube

Daarnaast gaat Tom voor de NOS nog een aantal podcasts verzorgen. Dat zijn de NOS en Egbers overeengekomen. De wens van de presentator om nog eenmaal het EK voetbal te presenteren gaat niet door.

Eerder deze week stonden Egbers en de NOS tegenover elkaar in de rechtszaal. Via een kort geding probeerde de presentator weer aan het werk te gaan bij zijn werkgever. De sportpresentator wilde weer aan het werk. Die hield dit tot nu toe tegen vanwege de beschuldigingen aan zijn adres.

Egbers en de NOS kregen tot 2 april de tijd om er samen uit te komen. Als dat niet zou lukken, zou de rechter op 16 april uitspraak doen.

Tom Egbers: “Het is, na een jaar waarin veel geschreven, gepraat en geopinieerd is, goed om weer aan het werk te gaan. Zelf heb ik in het afgelopen jaar voortdurend gereflecteerd, vooral op mijn eigen rol in de cultuur van de NOS. Ik vind het erg verdrietig dat er collega’s zijn die zich ongelukkig hebben gevoeld op de werkvloer van NOS Sport, in een cultuur waar ook ik deel van uitmaak. Dat ik in de ogen van jongere collega’s een andere positie heb dan uitsluitend die van “een collega”, heb ik me daarnaast onvoldoende gerealiseerd. Ik herken ten volle het belang en de impact van het rapport van de commissie Van Rijn, en dus ook dat het anders moet op de werkvloer. Beter naar elkaar luisteren en oog hebben voor de ander. Daar heeft het teveel, ook bij mij, aan ontbroken.

De NOS zegt in het persbericht dat dit een moeilijke periode is geweest voor Tom en zijn gezin. De NOS had graag gezien dat de rol van de NOS daarin een andere was geweest. Daarbij realiseert de NOS zich ook dat Tom de afgelopen 40 jaar deel heeft uitgemaakt van de NOS-familie.

De programma’s die Tom Egbers gaat maken zullen in het najaar van 2024 en het begin van 2025 worden uitgezonden. Met de totstandkoming van deze afspraken heeft de NOS het dienstverband van Tom tot na zijn pensioen verlengd om de afgesproken werkzaamheden te kunnen afmaken. [RadioWereld.NL]