Zoek
Sluit dit zoekvak.

Michiel van der Velde van Omroep Zeeland naar NOS

Radiopresentator Michiel van der Velde verlaat Omroep Zeeland. Hij wordt nieuwslezer en redacteur radio bij de NOS. Van der Velde werkt sinds 2013 bij Omroep Zeeland. Donderdag (15 februari) is hij voor het laatst te horen bij de regionale omroep.

Foto: Omroep Zeeland

Van der Velde is sinds 2019 de vaste presentator van de nieuwsuitzendingen ‘Zeeland Nu’ en ‘Zeeland komt thuis’ op de radio.

Zijn loopbaan bij Omroep Zeeland begon eigenlijk al in 2012. In dat jaar liep van der Velde (35) stage. De eerste jaren werkte hij alleen als redacteur en verslaggever. Als vervangend presentator mocht hij zijn eerste nieuwsuitzending op de radio presenteren in maart 2016.

Hoofdredacteur Edwin de Kort vindt het jammer dat één van de anchors Omroep Zeeland verlaat. Hij ziet Van der Velde als een visitekaartje voor de Zeeuwse omroep waarbij hij bij de NOS gaat laten zien wat hij in huis heeft. De kort: “Ik gun Michiel zijn nieuwe carrièremove dan ook van harte. Ik hield stiekem al rekening met zijn vertrek, en had eigenlijk verwacht dat hij al veel eerder zijn vleugels had uitgeslagen. Dus in mijn beleving zaten we al in de radiobonusjaren met Michiel bij Omroep Zeeland.” [RadioWereld.NL]