Ardy Stemerding nieuwe correspondent Brussel voor NOS

Ardy Stemerding wordt de nieuwe correspondent voor de NOS in Brussel. Hij volgt per 1 juli Sander van Hoorn op, die dan zijn termijn in de Belgische hoofdstad erop heeft zitten. Samen met Kysia Hekster zal Stemerding verslag doen over de Europese Unie, de NAVO en de ontwikkelingen in België.

Hij begon bij de NOS in 2007 als stagiair op de Binnenlandredactie. Na zijn studie ging hij aan de slag bij RTV Utrecht als verslaggever radio en televisie. Zijn volgende baan was bij de voorloper van Goedemorgen Nederland van WNL. In 2012 keerde hij terug naar bij de NOS als bureauredacteur. Tussen 2015 en 2019 was hij verslaggever Binnenland, waarna hij de overstap maakte naar Den Haag, als verslaggever van de politieke redactie.

Stemerding: “De Russische inval in Oekraïne zal een enorme stempel drukken op mijn correspondentschap. Want de inval heeft invloed op de belangrijkste ontwikkelingen van deze tijd. Denk aan de energietransitie, migratie, defensie en de uitbreiding van de Unie. Ik vind het een eer om daarover namens de NOS verslag te doen en kijk ernaar uit om samen met de collega’s Kysia Hekster en Aïda Brands Bureau Brussel te bemannen.” [RadioWereld.NL]