Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radiopresentator moedigt luisteraars aan premier neer te knallen

Een presentator van lokale radiozender Waregem1 in België heeft tijdens zijn radio-uitzending luisteraars aangemoedigd om de Belgische premier Alexander De Croo neer te schieten. Dat deed hij naar aanleiding van de aanslag op de Slovaakse premier Robert Fico.

Aan al diegenen die overwegen om Alexander De Croo neer te knallen, maar dat niet durven wagen omwille van de beveiliging van die vent. Je ziet dat het mogelijk is om een premier neer te knallen. Dus ik zou zeggen: ga je gang maar“, zo vertelde de presentator op de lokale zender Waregem1.

De presentator heeft later zijn verontschuldigingen aangeboden, maar de premier heeft toch een klacht tegen hem ingediend.

De eigenaar van Waregem1 was hier ook niet blij mee: “Er is gisteren een misplaatste uitspraak geweest op Waregem1 door een medewerker. De presentator zegt dat hij dit ludiek bedoelde, maar dit is zo niet overgekomen. Hij excuseert zich tegenover de luisteraars en Waregem1.

De radiozender heeft de presentator meteen geschorst, zo meldt VRT. De man is niet aangehouden maar de politie heeft de zaak wel in onderzoek. [RadioWereld.NL]