Search
Close this search box.

België: Bezuinigingen bij LN Radio

De Franstalige nieuwszender LN Radio in België gaat bezuinigen, waardoor drie banen verdwijnen. Ook bij de tv-zender LN24 gaat het mes erin. In totaal verdwijnen er 15 banen. Ook worden de online activiteiten drastisch afgebouwd en wordt het ochtendprogramma ingekort.

Foto: RadioWereld.NL

Het gaat al jaren niet goed met LN24 en LN Radio. Volgens de krant Le Soir liepen de verliezen vorig jaar op tot 3,9 miljoen euro. Hoeveel hiervan op conto komt van de radio is onduidelijk, maar met slechts 0,6% marktaandeel en nog geen 30.000 luisteraars per dag zal dit geen verdienzender zijn.

De raad van bestuur zou aan directeur Denis Pierrard de opdracht hebben gegeven om de verliezen dit jaar te beperken tot maximaal 2 miljoen euro. En daarom volgen er bezuinigingen.

LN24 is sinds eind 2021 voor het grootste deel eigendom van IPM eigenaar van onder meer DH, La Libre en sinds kort ook Fun Radio. Tijdens de overname van LN24 was IPM ook eigenaar van DH Radio, het station dat, net als LN24, een juridische strijd voerde met mediaregulator CSA over de toewijzing van FM-frequenties. Deze waren toegewezen aan LN24 voor LN Radio, maar DH Radio, die uitzond op deze frequenties, vocht deze beslissing aan.

Met de overname van LN24 door IPM kwam er een einde aan deze strijd en werd DH Radio in augustus 2022 vervangen door LN Radio.

De programmering van LN Radio is overigens nog altijd vrij summier. Er is een live ochtendshow met veel nieuws die simultaan uitgezonden wordt op LN24. De rest van de dag wordt overwegend gevuld met non-stop pop-rock, waarbij op de hele uren het nieuwsbulletin van LN24 wordt overgenomen. [RadioWereld.NL]