Search
Close this search box.

België: tweede DAB+-zender Oostkantons in de lucht

De ontvangst van het DAB+-netwerk voor de Oostkantons is in het zuidelijke helft van het Duitstalige gedeelte van België fors verbeterd. Afgelopen zaterdag is hiervoor een zender in Amel, ten noorden van Sankt Vith, in gebruik genomen.

Sinds vorig jaar heeft de Duitstalige gemeenschap in het oosten van België zijn eigen DAB+-netwerk. Hierop zenden momenteel zes radiostations uit. Naast de publieke zenders BRF1 en BRF2 zijn ook de commerciële stations 100,5 Das Hitradio, Radio 700, Radio Sunshine en Radio Contact Ostbelgien Now op dit netwerk op kanaal 8A te beluisteren.

Tot vorige week werd vooral het noordelijke gedeelte van de Duitstalige gemeenschap goed gedekt met dit netwerk door de zender in Raeren (2kW) onder Aken. Met het aanzetten van een tweede zender in Amel-Wallerode (4 kW) wordt nu ook de zuidelijke helft gedekt. De antennes hangen in een 100 meter hoge stalen zendmast die de BRF ook al gebruikt voor zijn FM-uitzendingen. [RadioWereld.NL]