VK: Capital Xtra Reloaded weer landelijk op DAB+

Capital Xtra Reloaded is na een half jaar afwezigheid weer landelijk te ontvangen op DAB+ in het Verenigd Koninkrijk. Het themakanaal van de urbanzender Capital Xtra is sinds maandag te ontvangen via het tweede landelijke commerciële netwerk van Sound Digital.

Onder het mom van ‘Non-stop Oldskool’ brengt Capital Xtra Reloaded hip-hop, dance, garage en r&b van de 90s en 00s. Op de playlist staan artiesten als 50 Cent, Mya, Blackstreet, Soul II Soul, Shaba Ranks, Mary J Blige, Usher en Rihanna.

Capital Xtra Reloaded was aanvankelijk al sinds september 2019 landelijk via digitale etherradio te ontvangen. Toen echter nog via het eerste landelijke commerciële netwerk van Digital One. In mei van dit jaar werd echter besloten om de landelijke uitzendingen te stoppen om plaats te maken voor een nieuw station: Heart 00s. Capital Xtra Reloaded bleef wel in Londen uitzenden op DAB+.

Eigenaar Global Radio is het echter gelukt om extra landelijke DAB+-capaciteit te verwerven. Doordat eerder dit jaar Union Jack, Union Jack Dance en Union Jack Rock de uitzendingen op het netwerk van Sound Digital staakten wegens financiële problemen.

Een deel van de vrijgekomen capaciteit wordt sinds mei gebruikt door Fix Radio, een station speciaal voor bouwvakkers. Het resterende deel wordt nu gebruikt door Capital Xtra Reloaded.

Momenteel is Capital Xtra Reloaded ook nog via een regionaal netwerk van Londen te ontvangen, maar verwacht wordt dat deze uitzendingen op korte termijn gestaakt worden. [RadioWereld.NL]