Search
Close this search box.

VK: Bouwvakkersradio landelijk op DAB

Bouwvakkers in het Verenigd Koninkrijk hebben sinds vorige week een radiostation op DAB waarop ze kunnen afstemmen. Sinds dinsdag is Fix Radio te ontvangen via het netwerk van Sound Digital.

Met de start van de landelijke uitzendingen op DAB viert Fix Radio haar vijfde verjaardag. Het station begon in 2017 in Londen, maar richt zich nu op de ruim 2,2 miljoen bouwvakkers die het Verenigd Koninkrijk telt.

En dat Fix radio een schare achterban heeft, wordt bewezen doordat ze de kosten voor het uitzenden via het landelijke DAB-net bij elkaar verzamelden middels crowdfunding.

Fix Radio brengt een mix van muziek om bij te werken en informatie over werken in de bouw. Zo heeft het station speciale programma’s voor de verschillende vakgebieden binnen de bouw. Denk daarbij aan timmermannen, elektriciens of loodgieters. In deze programma’s worden ze bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied.

Tussen de muziek door zijn jingles te horen met teksten als ‘We houden van de geur van natte verf in de ochtend’ en ‘Zet ons hard aan en je hebt je gehoorbeschermers niet nodig’.

Voor de ochtendshow heeft Fix Radio Brad Hanson en Sam Hughes, beter bekend als The Bad Builders (kale bouwers), aangetrokken. Het duo is bekend in de bouwwereld om hun podcasts en filmpjes op Youtube.

Fix Radio zendt uit in de oude DAB (MP2) standaard in 64 kbps. De ruimte kwam beschikbaar nadat Union Jack, Union Jack Dance en Union jack Rock de uitzendingen staakten wegens financiële problemen.

Naast het Verenigd Koninkrijk heeft vanaf donderdag ook Duitsland zijn eigen radiostation voor bouwvakkers en klussers via digitale etherradio. Dan start BX Radio van verffabrikant Brillux op DAB+. [RadioWereld.NL]