Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duitsland: 90s90s vervangt Sportradio landelijk op DAB+

Veranderingen op het tweede landelijke DAB+-net in Duitsland. Sportradio Deutschland heeft na amper twee jaar de uitzendingen alweer gestaakt. Sinds maandagmiddag is de plek ingenomen door 90s90s, een station met uitsluitend muziek uit de jaren ’90.

Sportradio Deutschland kondigde eind vorig jaar aan te stoppen met uitzenden. Het is daarmee de derde landelijke sportzender in Duitsland waar de stekker uit wordt getrokken. 90Elf en Sport1.FM gingen Sportradio al voor.

Grote verschil is echter dat 90Elf en Sport1.FM verdwenen omdat ze de uitzendrechten voor Duits voetbal kwijtraakten. Sportradio daarentegen zond nauwelijks live sportverslaggeving uit, maar bracht voornamelijk sportnieuws, achtergronden bij sport en sportwetenschap uit.

Eigenaar Teutocast heeft besloten de focus te verleggen van nationaal naar regionaal. Het bedrijf legde hiervoor de basis in het voorjaar, toen Femotion Radio overstapte van de tweede landelijke DAB+-multiplex naar regionale zendernetwerken in Noordrijn-Westfalen en Bremen. Later dit jaar komt hier ook Saksen bij.

De capaciteit van Sportradio op het tweede landelijke DAB+-netwerk is nu overgedaan aan Regiocast, die sinds mandag 90s90s uitzendt op deze plek. 90s90s Was al in de regio Leipzig op DAB+ te ontvangen, maar is nu dus landelijk uitgerold.

Op 90s90s is uitsluitend muziek uit de jaren ’90 te horen. Op de playlist staan artiesten als Ricky Martin, Alanis Morissette, Rednex, Meredith Brooks, Culture Beat, Chumbawamba, Eiffel 65, Army of Lovers en Jennifer Paige. Het programma is nu nog grotendeels non-stop, maar de komende maanden wordt de gepresenteerde programmering verder uitgebreid.

Voor Regiocast is 90s90s niet het eerste radiostation dat landelijk op DAB+ uitzendt. Andere bekende merken zijn Radio Bob, Sunshine Live en 80s80s. [RadioWereld.NL]