Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vlaanderen: Business AM start 9 januari met uitzenden

De nieuwe Vlaamse commerciële nieuws- en talkzender Business AM start maandag 9 januari 2023 officieel met uitzenden. Sinds oktober is een aankondiging van de komst van het station al te beluisteren op DAB+.

Business AM brengt talk radio voor de digitale content zoeker”, zo legt Peter van Oostende, Hoofdredacteur Radio, uit. “We halen relevant nieuws en inzichten uit de hedendaagse complexe internationale business omgeving en brengen lokale en globale verhalen die mensen raken en onze maatschappij beïnvloeden. We zijn er o.a. voor vooruitstrevende professionals, ondernemers en creatievelingen. Die doelgroep vindt bij ons specifieke content met betrekking tot onze vier huis-pijlers technologie, economie, politiek en business.

Gestart wordt met een ochtendprogramma tussen 6 en 9 uur. Ook komt er een wekelijks politiek praatprogramma. Komend voorjaar wil Business AM ook starten met een gepresenteerd middagprogramma, terwijl komend najaar de programmering verder uitgebouwd wordt.

Speciaal voor Business AM is een nieuwe radiostudio gebouwd in Gent, waar ook de redactie van de gelijknamige website voor financieel en economisch nieuws gevestigd is.

Business AM is te vinden op het netwerk ‘DAB+ Vlaanderen 2’ op kanaal 5A en 5D. [RadioWereld.NL]