Publiek weer welkom bij The Passion 2023 in Harlingen

The Passion werd in 2022 gepresenteerd door NPO Radio 2 deejay Ruud de Wild. Of De Wild het nog een keer presenteert of iemand anders het stokje overneemt is nog niet bekend. De cast wordt pas begin volgend jaar bekendgemaakt. Wel is er al een nieuwe datum bekend.

Foto: Nathan Reinds

Publiek weer welkom
De dertiende editie van het programma The Passion vindt 6 april, op Witte Donderdag, plaats in de Friese havenstad Harlingen. En Kro-Ncrv verwacht ook weer publiek bij het grootste muzikale paasevenement van Nederland.

Volgens directievoorzitter Peter Kuipers is het belangrijk dat de publieke omroep het eeuwenoude paasverhaal blijft vertellen, in een modern jasje met actuele elementen. “Vanuit de christelijke traditie maken we als Kro-Ncrv programma’s en initiatieven waarin liefde voor de mensen om je heen een grote rol speelt.

The Passion is daar een mooi voorbeeld van en maakt duidelijk dat het Paasverhaal over Jezus, dat bijna 2000 jaar oud is, nog steeds actueel is. Het brengt mensen met elkaar in verbinding, laat kijkers anders kijken en helpt een handje om het anders te doen. Nu het paasverhaal dit jaar met publiek mogelijk is willen we mensen uit heel Nederland weer samenbrengen, dat maakt het live-evenement extra bijzonder.

Foto: Jan Willem de Venster