Vlaanderen: Business AM kondigt start radiostation op DAB+ aan

Vlaanderen krijgt binnenkort een commerciële nieuws-talkzender op DAB+. Afgelopen zaterdag is op het tweede commerciële netwerk voor Vlaanderen (kanaal 5A/5D) ‘Business AM’ toegevoegd, waarop in een doorlopende boodschap de start van het nieuwe station wordt aangekondigd.

Business AM heeft niets met de middengolf te maken. Het is sinds drie jaar een nieuwssite die zich toespitst op financieel en economisch nieuws en onderdeel van MediaNation waar ook Newsmonkey en de magazines Goodbye en gezond onder vallen.

Onlangs werd al duidelijk dat MediaNation concrete plannen had voor het opzetten van een radiostation. Via de website werd al druk gezocht naar medewerkers en verschenen vacatures voor onder meer radioproducers en nieuwslezers voor de radio.

Concreet
Nu gaat MediaNation deze plannen concreet maken en uitvoeren. Sinds zaterdag wordt op DAB+ de komst van Business AM aangekondigd. “Het is hier erg rustig, maar dat is stilte voor de storm want binnenkort hoor je hier Business AM, een kersverse zakenzender te horen in Vlaanderen en Brussel”, is in een boodschap van Sofie Sonck, in het verleden nieuwslezer bij Radio Donna, te horen.

Wanneer het station van start gaat met uitzenden is nog onduidelijk. Wel wordt binnenkort gestart met een ochtendprogramma. Business AM Headlines met Frank Ceulemans en Dennis Janssen is dat dagelijks tussen 6 en uur te horen. In de loop van volgend jaar wordt de zender verder uitgebouwd.

Frank en ik onderzoeken hot trending zakennieuws en de belangrijkste dingen op het wereldtoneel”, aldus Janssen in de promo op DAB+. “We bellen ons gek met deskundigen, buitenlandse correspondenten en we houden de boel ondersteboven en bekijken de dingen vanuit een ondernemersperspectief. Verder hou ik ook het verkeer in de gaten en heb ik één oog op de internationale beurzen. En natuurlijk het belangrijkste nieuws.

Business AM is het negende radiostation op het netwerk ‘DAB+ Vlaanderen 2’. [RadioWereld.NL]