Radiozender Nostalgie nu ook in Nederland op DAB+ (Update)

Audiohuis start maandag met Radio Nostalgie op DAB+ in Nederland. Het zusje van Sublime maakt gebruik van de eerder verworven capaciteit op het nieuwe landelijke DAB+-netwerk op kanaal 9C. De van origine Franse radiozender bestaat al sinds de jaren 80 en is na de lancering in Nederland in 26 landen actief.

Al in april wist RadioWereld.NL te melden dat Audiohuis plannen had om Nostalgie in Nederland te lanceren via digitale etherradio. Maar bij het in de lucht brengen van het DAB+-netwerk eind april waren de voorbereidingen voor Nostalgie nog in volle gang.

Afgelopen weekend ontstonden de aanwijzingen al dat Nostalgie eraan zat te komen, met de lancering van een eigen site en webstream op nostalgie.nl. Tot voor kort linkte dit adres door naar de Vlaamse versie.

 De Nederlandse versie van radiozender Nostalgie is een non-stop radiozender waarop klassiekers uit de jaren 70, 80 en 90 te horen zijn. De zender roept volgens Audiohuis ‘fijne herinneringen op met de beste liedjes van vroeger en nu.’ Nostalgie richt zich op luisteraars van 35 jaar en ouder.

Mandy van der Wal, Directeur Audiohuis: “Eindelijk is Nostalgie in Nederland. Op Nostalgie hoor je een programmering die is afgestemd op elk moment van je dag. Daarmee zijn we al succesvol in België. We kijken uit naar een mooie start voor Nostalgie in Nederland.

Update
Kort voor 10 uur is Nostalgie gestart op DAB+. Het station heeft de plek ingenomen van Sublime Classics.
Sailant detail is dat de uitzendingen van de Nederlandse versie van Nostalgie niet in Nederland gemaakt worden, maar in Vlaanderen. Hte programma wordt geproduceerd in Antwerpen bij de Vlaamse editie. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. laten ze eerst maar eens de dekking beter maken ipv nieuwe zenders toe te voegen, ontvangst is vaak knudde

Reacties zijn gesloten.