Decibel nu ook op DAB+ in Utrecht en Gelderland

De regionale commerciële zender Radio Decibel is nu ook in Utrecht en Gelderland te ontvangen op DAB+. Sinds woensdag is het station te ontvangen op het regionale net op kanaal 12A. Door de uitbreiding is Decibel vrijwel overal ten zuiden van de lijn Den Helder – Zwolle – Enschede digitaal via de ether te beluisteren.

Decibel was tot voor kort al in de provincie Utrecht te ontvangen toen het nog onder het verzorgingsgebied van het Randstad-allotment (8A) viel. Begin deze maand is echter de indeling van deze netwerken gewijzigd, waardoor de ontvangst van Decibel op DAB+ beperkt werd tot Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. En dat terwijl Decibel wel op FM in de Domstad te ontvangen is.

Woensdag is het station weer teruggekeerd via digitale etherradio in Utrecht. En omdat dit één netwerk vormt met Gelderland, is er nu ook ontvangst in deze provincie. Het station maakt hiervoor gebruik van restcapaciteit op dit netwerk. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten


2 reacties

  1. Waarschijnlijk bedoelen jullie 12 b ipv 12 a voor decibel hun dekking richting Gelderland op dab+…😉

Reacties zijn gesloten.