Search
Close this search box.

West-Duitsland: Femotion Radio maakt plaats voor Star FM op DAB+

Het doek valt na drie jaar voor de vrouwenzender Femotion Radio. Vanaf maandag (1 april, geen grap) wordt de plek op DAB+ in de West-Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen overgenomen door de rockzender Star FM uit Berlijn. Daarnaast wordt Ego FM vervangen door Radio Paloma.

Femotion Radio ging in mei 2021 van start via het tweede landelijke DAB+netwerk in Duitsland. Onder het motto “Mijn leven. Mijn stijl. Mijn muziek” richtte de zender zich op vrouwen in alle leeftijdscategorieën tussen kind, carrière, sport en familie.

Onderwerpen die aan bod kwamen op de zender waren onder meer gezondheid, werk, sport, familie en liefde.

Een jaar later verdween Femotion Radio echter alweer van het landelijke DAB+-netwerk om verder te gaan via regionale DAB+-netten. In eerste instantie alleen in Noordrijn-Westfalen, maar later ook in Hamburg, delen van Nedersaksen, Bremen, Saksen en delen van Sleeswijk-Holstein.

Nu wordt de stekker compleet uit de vrouwenzender getrokken. In Noordrijn-Westfalen wordt op kanaal 9D de plek ingenomen door Star FM uit Berlijn. Dit station is al in Berlijn en Neurenberg op FM en DAB+ te beluisteren, alsmede op DAB+ in Saksen. Welke zender er in de andere deelstaten op de plek van Femotion komt is nog niet bekend.

Star FM brengt een rockformat. Op de playlist staan artiesten als Papa Roach, The darkness, The Clash, Sum 41, Metallica, Bon Jovi, The Verve en Matchbox 20.

In April vinden er overigens nog meer wijzigingen plaats op het regionale commerciële DAB+-netwerk in Noordrijn-Westfalen. De jongerenzender Ego FM uit Beieren trekt zich terug. Hiervoor in de plaats komt de schlagerzender Radio Paloma uit Berlijn. [RadioWereld.NL]