Search
Close this search box.

Omroep Gelderland neemt na kwart eeuw afscheid van Guus van Kleef

Na een dienstverband van maar liefst 26 jaar heeft Omroep Gelderland afscheid genomen van directeur Guus van Kleef, die tevens zijn 67e verjaardag vierde en met pensioen gaat.

Foto: Omroep Gelderland

Van Kleef heeft twintig jaar lang als directeur-bestuurder bij de omroep gewerkt. In 2020 kreeg hij ook een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Ahmed Marcouch reikte hem de versierselen uit voor ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Half februari is zijn functie definitief overgenomen door Marco Paans.

Hoofdredacteur Sandrina Hadderingh: “Guus stond altijd klaar voor de omroep. Altijd beschikbaar, altijd aan het netwerken. Onvermoeid voerde hij gesprekken op het ministerie, bij de provincie, met Statenleden of Kamerleden. Om steeds opnieuw duidelijk te maken dat regionale omroepen belangrijk zijn. Niet alleen vanwege de onafhankelijke journalistiek, maar ook als verbinder tussen inwoners onderling, de provincie en Omroep Gelderland. Een missie waarin hij is geslaagd.

Onder Van Kleefs leiding zijn belangrijke programma’s ontwikkeld, waarmee de omroep haar positie sterk verstevigde op het gebied van radio en tv. Met het vertrek van Van Kleef sluit Omroep Gelderland een belangrijk hoofdstuk af, maar met Marco Paans aan het roer wordt vol vertrouwen de volgende fase ingeluid. [RadioWereld.NL]