Arjan Snijders wordt hoofd radio bij Omroep Gelderland

Arjan Snijders wordt Hoofd Radio bij Omroep Gelderland. Hij neemt de plek over van Ruben Temming bij de regionale publieke omroep. Snijders start vanaf september bij GLD als eindredacteur radio, waar hij radiomakers gaat aansturen en nieuwe plannen gaat ontwikkelen.

Foto: Ben Houdijk

Het gaat in de landelijke media niet zo snel over de regionale omroep en daardoor vergeten we wel eens wat een goede dingen daar worden gemaakt,” aldus Snijders. “Hoe eervol dat ik Radio Gelderland nog wat meer op de radar mag brengen bij steeds grotere groepen luisteraars. Uiteraard kijk ik ernaar uit om met alle nieuwe collega’s het succes verder uit te breiden.

Snijders blijft naast zijn nieuwe baan bij Radio Gelderland ook te horen bij Radio Veronica op zaterdagavond.

Hij was tot de zomer 2020 werkzaam als Station Manager bij NH Radio. Voordat De Snijderman in 2017 aan de slag ging bij NH Radio organiseerde hij 11 jaar lang de uitreiking van de Gouden RadioRing. Ook was hij jaren lang eindredacteur bij Avro Radio en deejay bij onder meer Radio 1, 2, 3FM, Talkradio, Kink FM en KXRadio. Ook schreef hij diverse boeken over de media, waaronder ‘50 jaar 3FM, van Vrolijke Puinhoop naar Serious Radio’ en ‘Rap van Fortuin.’

En daarnaast maakt hij al bijna vijf jaar samen met Harm Edens en Ron Vergouwen elke dinsdag de podcast ‘Dit Was De Radio‘ waarin vaak een selectie fragmenten te horen is met mooie én niet zo goed gelukte radio. [Radiowereld.NL]