Radio Gelderland doet live verslag van Alpe d’HuZes

De 15e editie van Alpe d’HuZes gaat dit jaar van start. De voorbereidingen voor de jubileumeditie in Frankrijk zijn in volle gang. Omroep Gelderland is op donderdag 2 juni aanwezig tijdens de koersdag en doet van 09.00 tot 17.00 uur live verslag.

Alpe d’HuZes is een sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Opgeven is geen optie
Op één dag beklimmen duizenden deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez in Frankrijk, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. De koersdag is altijd op de eerste donderdag van juni en maakt deel uit van een hele koersweek, waar een heel jaar lang naartoe wordt gewerkt.

Live verslag op Radio Gelderland
Presentator Erik van der Pol is op 2 juni ook aanwezig bij de koersdag en doet live verslag. Ook verslaggever Maarten Beeks is erbij. Hij opperde twee jaar geleden het idee om zelf mee te doen aan de fietstour, maar door de geldende coronamaatregelen destijds kon dit plan helaas niet doorgaan. Uiteindelijk is het dit jaar dan toch zover en stapt Maarten zelf op de wielrenfiets om de Alpe d’Huez te beklimmen. Zijn avontuur is live te volgen op Radio Gelderland.

Daarnaast is de live-uitzending donderdag 2 juni ook van 09.00 tot 17.00 uur live te volgen op TV Gelderland. Om 17.20 uur is de compilatie te zien, met alle hoogtepunten van deze bijzondere dag (daarna ieder uur herhaald).[RadioWereld.NL]

Foto Barbare Daamen