Biem Buijs gestopt met lunchprogramma Radio Gelderland; carrièreswitch

Na ruim 20 jaar bij de radio te hebben gewerkt, gooit voormalig nieuwslezer en radiopresentator Biem Buijs het over een andere boeg. Afgelopen vrijdag presenteerde hij daarom voor de laatste keer het lunchprogramma op Radio Gelderland. “Er is een andere baan op mijn pad gekomen“, aldus Buijs. “Ik ga iets heel anders doen bij de provincie Overijssel en daar heb ik ook heel veel zin in.

Foto: video still

Buijs was sinds 1999 op de radio te horen en werkte onder meer bij de lokale omroep van Zwolle, Rebecca Radio en het Radio 1 Journaal. Ook was hij jarenlang nieuwslezer op 3FM, wat bij bijna 12 jaar lang deed. Daarnaast presenteerde Buijs ook enige tijd het journaal op televisie. Begin vorig jaar vertrok Buijs bij de NOS.

Begin 2022 viel Buijs enige tijd in bij Radio Drenthe om in mei van dat jaar aan de slag te gaan bij Radio Gelderland. Hier presenteerde hij het dagelijkse lunchblok tussen 12 en 14 uur.

Vanaf maandag nemen wisselende presentatoren het lunchprogramma over op Radio Gelderland. [RadioWereld.NL]