Search
Close this search box.

VK: Heart 00s landelijk gestart op DAB+

Global Radio heeft de digitale radioportfolio van haar popnetwerk Heart in het Verenigd Koninkrijk uitgebreid met een nieuw station: Heart 00s. Het station is sinds vrijdag landelijk te ontvangen op DAB+ op het netwerk van Digital One en vervangt Capital Xtra Reloaded.

Zoals de naam al doet vermoeden draait Heart 00s (spreekt uit als Heart Noughties) de beste pophits uit de 00s. Het is het vierde station van Heart dat zich specifiek op een decennium richt. Heart 70s, 80s en 90s bestaan al enige tijd.

Door de start van Heart 00s is Capital Xtra Reloaded niet langer landelijk op DAB+ te ontvangen. Het station was sinds september 2019 via digitale etherradio te beluisteren. Nu is het station alleen nog in de regio Londen op DAB+ te beluisteren.

Al enige weken gingen de geruchten dat Capital Xtra Reloaded zou verdwijnen. Het station bleef namelijk achter bij de verwachtingen voor de luistercijfers. Echter, volgens de cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar die donderdag verschenen verdubbelde het station haar weekbereik naar 411.000 luisteraars.

Heart 00s is niet uitsluitend non-stop muziek. Het station heeft een gepresenteerde ochtendshow met Mike Panteli en voormalig Pussycat Doll Ashley Roberts. Het duo presenteerde de afgelopen periode al de ochtendshow op Capital Xtra Reloaded, maar verhuizen nu dus naar Heart 00s. Daarnaast krijgt Roberts ook haar eigen show op zaterdagmiddag. [RadioWereld.NL]