Search
Close this search box.

VK: Bauer snijdt verder in lokale ochtendshows in Birmingham

Bauer Media Audio gaat verder met het snijden in het aantal lokale radioprogramma’s. Sinds deze week hebben de vier Free Radio stations in de regio Birmingham nog maar één gezamenlijk ochtendshow in plaats van twee.

VK: Bauer snijdt verder in lokale ochtendshows in Birmingham Het schrappen van lokale programma’s kan doordat mediaregulator Ofcom de regels voor lokale commerciële radiostations in het Verenigd Koninkrijk enkele jaren geleden versoepeld heeft.

Zo hoeft op werkdagen nog maar drie uur aan lokale programma’s te worden gebracht en hoeft dit niet meer in de ochtend te zijn. Daarnaast is de verplichting om lokale programma’s in het weekend uit te zenden komen te vervallen. Ook mogen radiostations van dezelfde eigenaar binnen door Ofcom vastgestelde regio’s alle programma’s delen.

Niet de eerste keer
Dit zorgde er in 2019 al voor dat de vier Free Radio stations in Birmingham, Black Country & Shropshire, Herefordshire & Worcester en Coventry & Warwickshire al meer programma’s gingen delen. Het aantal middagshows werd teruggebracht van vier naar één, terwijl het aantal ochtendshows teruggebracht werd naar twee. De rest van de dag werden de netwerkprogramma’s van Hits Radio uit Manchester uitgezonden. Enkele maanden later sneuvelde ook de eigen middagshow van Free Radio.

Sinds deze week hebben de vier Free radio stations ppl nog maar één ochtendshow. Dan Morrissey, die de ochtendshow op Free Radio Birmingham en Black Country & Shropshire presenteerde, heeft afgelopen week afscheid genomen van de zender. Hierdoor zijn John ‘JD’ Dalziel en Roisin McCourt, die de ochtendshow op Free Radio Herefordshire & Worcester en Coventry & Warwickshire presenteren, nu ook op de andere twee Free Radio stations te horen.

De enige content die nu nog verschillend is op de vier Free Radio stations zijn reclame en nieuws. [RadioWereld.NL]