Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bauer rolt Greatest Hits Radio verder uit op FM in het oosten van Engeland

Bauer Media gaat Greatest Hits Radio verder uitrollen op FM in het oosten van Engeland. Vanaf maandag 3 april neemt het netwerk de frequenties van Lincs FM in Lincolnshire over. Daarnaast wil Bauer ook de FM-frequenties van Kiss in Cambridge, Peterborough en Suffolk over doen aan Greatest Hits Radio.

Foto: video still Youtube

Door de wijziging komt er na bijna 30 jaar een einde van Lincs FM op FM. Het station startte in 1992 en is één van de laatste stations van Bauer die overdag nog volledig lokaal geprogrammeerd wordt.

Ondanks dat Bauer Greatest Hits Radio op de FM-frequenties van Lincs FM zet, verdwijnt laatstgenoemde zender niet helemaal. Het station gaat, waarschijnlijk flink uitgekleed, verder via DAB en internet.

Greatest Hits Radio neemt 21 uur per dag het raamprogramma van Greatest Hits Radio over met onder andere Ken Bruce en Simon Mayo. Tussen 13 en 16 uur blijft een lokale show gepresenteerd door John Marshall. Hij is momenteel elke werkdag tussen 10 en 14 uur te horen op Lincs FM.

Kiss levert frequenties in
Ook het jongerennetwerk Kiss raakt een groot deel van zijn FM-frequenties kwijt in het oosten van Engeland. Het gaat om de frequenties in Cambridge, Peterborough en Suffolk. Ook hier wil Bauer Greatest Hits Radio uitrollen. Alleen de FM-frequentie in de regio Norfolk blijft voor Kiss, omdat Greatest Hits Radio hier al een FM-frequentie heeft.

Om Kiss te vermogen vervangen op de drie frequenties is echter wel eerst toestemming van Ofcom nodig. Deze frequenties zijn namelijk ooit uitgegeven voor een jongerenzender. Dat begon als Vibe FM, maar in 2006 werd het station omgedoopt in Kiss. Aanvankelijk kende Kiss een lokale programmering voor het oosten van Engeland, maar sinds 2013 wordt het programma uit Londen overgenomen.

Schotland
Eerder maakte Bauer ook al bekend Greatest Hits radio te gaan uitrollen op FM en AM in Schotland, via de frequenties van onder meer Radio Borders.

Daarnaast is bekendgemaakt dat Mark Goodier, die nu op werkdagen het tijdslot presenteert dat Ken Bruce krijgt, naar het weekend tussen 10 en 13 uur verhuist. Hij neemt hier de plek in van Pat Sharp, die na vier jaar vertrekt bij Greatest Hits Radio. [RadioWereld.NL]