VK: Ken Bruce verlaat BBC Radio 2 voor Greatest Hits Radio

Radiodeejay Ken Bruce (71) verlaat na 40 jaar BBC Radio 2 om aan de slag te gaan bij Greatest Hits Radio. Vanaf maandag 3 april is hij bij zijn nieuwe werkgever te horen en op zijn vertrouwde tijdstip: mid-mornings.

Foto: video still Facebook

Dinsdagochtend aan het einde van zijn programma op Radio 2 verraste Bruce zijn luisteraars met het nieuws dat hij de BBC in maart, als zijn huidige contract afloopt, verlaat en dat het tijd is voor wat nieuws. Korte tijd later werd bekend wat de nieuwe uitdaging van Bruce is: Greatest Hits Radio.

Op Greatest Hits Radio gaat Bruce elke werkdag tussen 10 en 13 uur een programma presenteren. Het programma is in elk geval in Engeland te horen, maar het ligt in de lijn der verwachting dat de deejay, die in Glasgow geboren is, ook in Schotland te horen zal zijn. Hier doopt Bauer Media per 3 april zeven radiostations om tot Greatest Hits Radio.

Op Greatest Hits Radio neemt Bruce het stokje over van Mark Goodier. Wat laatstgenoemde gaat doen maakt het station binnenkort bekend.

Wat is betere manier om mijn vijfenveertigjarig jubileum op de radio te vieren dan met een nieuw avontuur en een gloednieuwe show op Greatest Hits Radio?”, aldus Bruce over zijn overstap. “Ik zeg gloednieuw, maar PopMaster gaat mee, net als mijn overpeinzingen en alle geweldige platen uit de jaren 70, 80 en 90die je kent en waar je van houdt. Tot in april!

Vertrouwde stem
Al 40 jaar is Bruce een vertrouwde stem op BBC Radio 2. In 1982 begon hij op invalbasis op de zender. Twee jaar later kreeg de deejay een programma op zaterdagavond om in 1986 ochtenddeejay Terry Wogan te vervangen tijdens zijn sabbatical. Ruim een jaar later mocht Bruce mid-mornings voor zijn rekening nemen.

Na een uitstapje naar de avond en vroege ochtend, keerde Bruce in 1992 weer terug op zijn oude mid-mornings stek.

Wekelijks trekt de show van Bruce 8,56 miljoen luisteraars, waarmee het tot de populairste programma’s van BBC Radio 2 behoort. [RadioWereld.NL]