VK: Virgin Radio gestart met 80 Plus op DAB(+)

De Engelse pop-rockzender Virgin Radio is afgelopen week gestart met een nieuw themakanaal via digitale etherradio: Virgin Radio 80s Plus. De zender draait, zoals de naam doet vermoeden, de beste hits uit de jaren ’80, aangevuld met hits van eind jaren ’70 en begin jaren ’90.

Virgin Radio 80s Plus is in de regio Londen te ontvangen op DAB+ en in d regio Glasgow / Edinburg op DAB. Het station heeft de plek overgenomen van Virgin Radio Pride, een station voor de LBGTQ+ gemeenschap dat de afgelopen maanden in de lucht was.

Op DAB+ is Virgin Radio 80s Plus het derde themakanaal van Virgin Radio. Op het tweede landelijke DAB-netwerk voor commerciële radio (Sound Digital) zijn naast Virgin Radio zelf ook Virgin Radio Anthems en Virgin Radio Chilled te beluisteren.

Virgin Radio 80s Plus brengt overigens niet uitsluitend non-stop muziek. Overdag zijn er gepresenteerde programma’s te horen, waaronder de ochtendshow van Chris Evans. [RadioWereld.NL]