Bauer doopt zeven Schotse radiostations om tot Greatest Hits Radio

Bauer gaat door met de uitrol van Greatest Hits Radio in het Verenigd Koninkrijk. Na Engeland is nu Schotland aan de beurt, waar zeven stations hun lokale naam verliezen en doorgaan als Greatest Hits Radio. De wijziging wordt op maandag 3 april doorgevoerd.

De stations die omgedoopt worden tot Greatest Hits Radio zijn Clyde 2 in Glasgow, Forth 2 in Edinburgh, Northsound 2 in Aberdeen, Tay 2 in Dundee, MFR2 in Inverness, West Sound FM in Dumfries & Galloway en West Sound AM in Ayr.

De wijziging is een logische stap voor Bauer. De stations hebben elk al een classic hits format. Sterker nog: sinds 2013 zenden de zeven stations tussen 6 en 19 uur dezelfde programmering uit, die gemaakt wordt in Glasgow. Wel worden deze programma’s lokaal ontkoppeld voor nieuws, reclame, weer en verkeer.

In de avond en nacht wordt zelfs al het netwerkprogramma van Greatest Hits Radio met Jackie Brambles, Andy Crane en Alex Lester vanuit Engeland overgenomen.

Met de introductie van de nieuwe naam, wordt op de Schotse stations ook een nieuwe dagprogrammering uitgerold. In elk geval blijft er een separate ochtendshow voor Schotland. Ewen Cameron en Cat Harvey blijven daarvoor op hun post. De rest van de programmering wordt later bekendgemaakt.

Greatest Hits Radio in momenteel al in een groot deel van Engeland op FM, AM en DAB te beluisteren. Onlangs maakte Bauer ook al bekend dat CFM in Cumbria en Zuidwest-Schotland per april vervangen wordt door Greatest Hits Radio. [RadioWereld.NL]