Ierland: Bauer gooit het roer om bij 98FM Dublin

Ruim een half jaar nadat Bauer de controle kreeg over haar gekochte radiostations in Ierland, heeft het mediaconcern de eerste wijzigingen doorgevoerd. In Dublin heeft 98FM het roer omgegooid van Hot AC in Rhythmic AC met een hoog aandeel aan 90’s en 00’s.

Tot twee weken geleden viste 98FM met Top 40 hits zonder scherpe kantjes grotendeels in dezelfde vijver van de hitzenders FM 104 en Spin 103.8. Dat gevecht heeft Bauer verlaten door de zender nu meer als feel good zender te positioneren met voornamelijk uptempo en dance uit de 90’s en 00’s. De nieuwe slogan van 98FM is “Dublin’s Good Times

Op de playlist staan nu platen als ‘Seks Bomb’ van Mousse T & Tom Jones, ‘No Letting Go’ van Wayne Wonder, ‘Kiss Kiss’ van Holly Valence, ‘Sandstorm’ van Darude en ‘Luvstruck’ van Southside Spinners.

Tussen de classics zijn ook nog de nodige recentere hits te horen zoals ‘The Motto’ van Tiesto, ‘When I’m Gone’ van Alesse & Katy Perry en ‘Levitating’ van Dua Lipa.

Daarnaast heeft 98FM de in Dublin geboren Samantha Mumba aangetrokken voor een programma op zaterdagavond met de lekkerste dance en uptempo hits van de afgelopen 30 jaar. Mumba scoorde zelf in 2000 een wereldwijde hit met ‘Gotta Tell You’.

Bauer kocht in februari 2021 98FM samen met vier andere stations, waaronder de landelijke stations Today FM en Newstlak, van Communicorp. In mei werd de overname goedgekeurd. 98FM was volgens de laatste luistercijfers over de tweede helft van 2021 de vijfde zender van Dublin met 6,7% marktaandeel, achter rivalen FM104 (7,4%) en Spin 103.8 (7,3%). Deze laatste zender is overigens ook eigendom van Bauer. [RadioWereld.NL]