Search
Close this search box.

Jan van Poppel presenteert vroege ochtendshow op NPO Klassiek

BnnVara is na jarenlange afwezigheid terug op NPO Klassiek met het radioprogramma ‘Voor de dag‘. Sinds afgelopen week presenteert Jan van Poppel dit iedere vrijdag van 05.00 tot 07.00 uur.

Foto: Tom Cornelissen

In deze ochtendshow laat Jan horen dat klassieke muziek leeft. Volgens BnnVara is “het genre immers niet zo stoffig en eeuwenoud als het soms lijkt, maar juist inspirerend en verrassend actueel. Ook draait Jan klassieke muziek met verschillende culturele achtergronden. Hierdoor klinkt het programma net wat anders dan we gewend zijn van de zender.”

Jan: “Op NPO Klassiek zie ik het als mijn taak om vernieuwende muziek te draaien en daarmee talentvolle musici in de schijnwerpers te zetten. Dat betekent niet dat er geen lekkere hitjes van Brahms, Mozart of Beethoven voorbij komen hoor. Al noemen we het dan geen ‘prachtig stuk’ maar gewoon ‘een lekker liedje’.

Arjan Penders, manager Radio bij BnnVara: “Het voelt heel goed voor onze omroep om terug te zijn op het vroegere NPO Radio 4: NPO Klassiek. De zender heeft geweldige toekomstplannen. Het zou te gek zijn als hiermee een bredere en graag ook jongere groep luisteraars wordt bereikt. Jan is iemand die dat zeker gaat lukken!” [RadioWereld.NL]