NPO Radio 4 is nu NPO Klassiek

NPO Radio 4 gaat sinds maandag (2 januari) door het leven als NPO Klassiek. De zender wordt volgens de NPO “het publieke platform voor klassieke muziek in de volle breedte: radio, podcasts, live-concerten, video’s, muzieknieuws en speellijsten.” Met de nieuwe naam wil de NPO ook de herkenbaarheid en vindbaarheid van de zender vergroten.

De komst van NPO Klassiek werd in oktober al aangekondigd met als startdatum 1 januari 2023. Uiteindelijk is besloten om de naamswijziging een dag later door te voeren.

Gelijktijdig met de naamswijziging heeft NPO Klassiek ook een nieuwe audiovormgeving in gebruik genomen. Opnieuw tekende KH Music voor de productie en speelde het Radio Filharmonisch Orkest de tunes in.

Door de naamswijziging is het merk Radio 4 na een slordige 35 jaar uit de ether verdwenen. Het station zag in 1975 het levenslicht als Hilversum IV. Halverwege de jaren ’80 kreeg het station de naam Radio 4, waarna in 2014 de naam NPO werd toegevoegd. [RadioWereld.NL]

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NPO Radio 4 (@nporadio4)