NPO Klassiek Stembus rijdt door Nederland voor Klassieke Top 400

De klassieke radiozender van de NPO gaat ook dit jaar weer de ‘Klassieke Top 400‘ uitzenden. NPO Klassiek, sinds begin van dit jaar de nieuwe naam van NPO Radio 4, staat in oktober weer in het teken van de 400 beste klassiekers. Maar eerst moet de lijst nog worden samengesteld.

NPO Klassiek roept daarbij de hulp in van de luisteraars. Die kunnen vanaf vrijdag (22 september) weer helpen door te stemmen op hun favorieten klassieke muziekstukken. Stemmen kan online via npoklassiek.nl, de NPO Klassiek-app maar ook bij de Klassieke Top 400 Stembus die de hele week door het land rijdt.

Presentatoren Sander Zwiep en Pieter van Nes gaan van vrijdag 22 tot en met vrijdag 29 september iedere dag stemmen ophalen in heel Nederland. Demissionair minister Robbert Dijkgraaf brengt als eerste zijn stem uit voor de Klassieke Top 400 en opent daarmee de stemweek. De tour van de bus is live te horen en te zien via de uitzendingen op de website van NPO Klassiek.

Klassieke Top 400
Ab Nieuwdorp maakt de top 3 van de Klassieke Top 400 op donderdagochtend 5 oktober bekend in het NPO Klassiek-programma De Klassieken. Dan verschijnt ook de hele lijst op npoklassiek.nl. De Klassieke Top 400 wordt uitgezonden van maandag 9 oktober tot en met vrijdag 13 oktober op NPO Klassiek. [RadioWereld.NL]