Morad over nieuwe late avondshow NPO Radio 2: “Ik ga niet hetzelfde als Giel doen”

Na een week lang al warm te hebben gedraaid tijdens de Top 2000, presenteert Morad El Ouakili maandagavond zijn eerste eigen late avondshow op NPO Radio 2: Met Morad. En dat betekent dat er een andere koers gevaren wordt dan zijn voorganger Giel Beelen deed.

Foto: video still Youtube

Hij is echt van de live bandjes, ik heb daar minder mee”, zo zegt El Ouakili in De Telegraaf. De deejay is zelf in 1980 geboren en heeft zelf meer met muziek uit de 90’s. “Dus daar ga ik mij op richten.

Het nieuwe programma van El Ouakili zal de komende maanden opgetuigd worden. “Het is een organisch proces. Muziek voert de boventoon en luisteraars kunnen mee bepalen wat ik ga draaien.

Zo komt er een ballenmachine, bekend van de lotto of de bingo, waarvan er steeds één bal valt. Grote verschil is echter dat er op de ballen geen getallen maar rubrieken staan. “Zoals de nineties of Franstalig. Dan mogen mensen kiezen welk nummer ze in die categorie willen horen”, zo legt hij uit in De Telegraaf.

Dat zijn programma compleet anders wordt dan die van Beelen is bewust gedaan en zelfs op advies van zijn voorganger. “Giel heeft tegen mij gezegd: ’blijf dicht bij jezelf, je hoeft niet iets te doen wat ik doe. Ik ga weg. Nu komt Morad’.

Ondanks dat hij al de Top 2000 heeft mogen presenteren en nu dus zijn eigen late avondshow heeft op NPO Radio 2, is een middagshow nog een grote wens. “Nou ja, je mag dromen, toch?” [RadioWereld.NL]