Zoek
Sluit dit zoekvak.

NMO Luisteronderzoek week 34-2023: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 34 de best beluisterde radiozender van Nederland met 13,2%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede met 11,8%, gevolgd door Radio 10 op de derde plaats met 11,0%.

Foto: Pixabay

De vakantie is in grote delen van het land voorbij waardoor de meeste grote stations hun weekbereik zien stijgen. Qua marktaandeel is het een ander verhaal, want de complete top 4 daalt. Qmusic verliest het meeste marktaandeel, maar had afgelopen week wel nog de meeste luisteraars.

Radio 538 doet mede door de Dutch 1000 en de uitzendingen vanuit Zandvoort een flinke stap omhoog en noteert nu 9,2% marktaandeel. Ook NPO Radio 1 en de regionale publieke omroepen (ORN) gaan flink omhoog in marktaandeel.

Deze meting bevatten ook de eerste luistercijfers van Grand Prix Radio volgens de aangepaste meetmethode. NMO rapporteert nu met ruim 172.000 luisteraars fors minder luisteraars dan in voorgaande weekenden waarin Formule 1 wedstrijden werden verreden. Maar zoals al verwacht werd, waren deze cijfers onterecht hoog door de mismatch met racegeluiden van tv.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

Het wekelijks bereik wordt alleen gemeten als iemand minstens 5 minuten aaneengesloten heeft geluisterd. In het NMO Luisteronderzoek participeren sinds 8 maart 94 radiozenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 34

Eén reactie

  1. Wat heeft Radio 3 FM nog op FM te zoeken weer met stip gezakt.
    De belastingbetaler ziet liever NPO Radio 5 op hun FM zenders verschijnen net zoals de STER nee we slapen rustig verder bij de NPO en blijven miljoenen in dat piepkuiken zendertje stoppen.
    Het zal ze een zorg zijn want het is hun geld niet .