Nieuwe radiozender Radio4All moet platform voor iedereen worden

Binnenkort gaat Radio4All van start als nieuwste radiozender. Zoals de naam al doet vermoeden, moet het station een platform worden voor iedereen die audio wil uitzenden. Radio4All gaat uitzenden op FM-kavel A08 start. De officiële start staat rond 1 januari gepland.

Het meest bijzondere radiostation ter wereld“, zo noemt Giel Beelen het station in een interview met het ANP. Hij wordt, zoals de geruchten al gingen, creatief directeur van het station. “Vernieuwing is heel belangrijk. Wij gaan ook heel erg anders zijn dan andere radiostations. Het gaat om nieuwe initiatieven en manieren van radiomaken.

Volgens Beelen kan er dan ook op dinsdagavond een rockprogramma te horen zijn en op woensdag hiphop, al is het niet de bedoeling dat er veel muziek uitgezonden gaat worden.

Ondernemer Joost Zuurbier kocht bij de veiling begin juli kavel A08 voor 6,1 miljoen euro voor het project Financial News Radio. Op dit kavel is nu nog Sublime te horen. In een persbericht werd aangekondigd een fris radioconcept te gaan brengen, dat gericht is op het informeren van het jonge publiek met betrekking tot financieel nieuws en zakelijke ontwikkelingen.

Werktitel
Financial News Radio blijkt echter een werktitel te zijn en ook het plan om financieel nieuws te gaan uitzenden is overboord gezet, want het station wordt nu gepresenteerd als Radio4All.

Het station gaat vrijdag nog niet van start en daarom gaan de frequenties eerst een aantal maanden uit de lucht.

Ondanks dat de frequenties eerst uitgaan, maakt eigenaar Zuurbier, zich geen zorgen over het verlies van luisteraars. “Het is niet zo dat er massaal naar Sublime geluisterd wordt“, zegt hij tegen de NOS. “En wij gaan ook iets totaal anders doen.”

Beelen hoopt in november te kunnen laten horen hoe het station gaat klinken. Ook krijgt het station dan waarschijnlijk weer een andere naam. Rond de jaarwisseling volgt dan de officiële start vanuit de studio in Amsterdam.

Vanaf vrijdag kunnen luisteraars een demo of programma van maximaal een half uur opsturen via de website van Radio4All. Deze worden daarna door Beelen beoordeeld.

Het concept dat iedereen zendtijd kan krijgen op een radiozender is niet nieuw. In Amsterdam worden enkele radiokanalen van de lokale omroep Salto al op deze manier gevuld. Het gevolg is echter wel een enorme snipperprogrammering wat tot en ratjetoe aan programma’s zorgt. [RadioWereld.NL]