NPO 3FM in het teken van Eurosonic Noorderslag

NPO 3FM besteedt van woensdag 18 tot en met zaterdag 21 januari volop aandacht aan Eurosonic Noorderslag. De publieke radiozender komt live vanaf het festival in Groningen en doet verslag van aanstormend Nederlands én Europees talent.

In het nieuwe avondprogramma ‘VoorAan’ van Jamie Reuter en Olivier Bakker blikken de deejays vooruit op het festival en laten de luisteraar kennismaken met nieuwe Nederlandse en Europese acts. Vanaf donderdag 19 januari komt het programma live vanuit Groningen waar Jamie en Olivier verslag doen van het Europese showcasefestival, met livesessies van onder meer The Haunted Youth, néomí (3FM Talent), The Scratch, S1MBA en Nonchelange.

3Voor12
Op vrijdagavond doet 3Voor12 Radio met Eva Koreman live verslag van Eurosonic, met livesessies, optredens en interviews met onder meer Elephant (3FM Talent), Cosmic Crooner, Marta Knight, Cloud Cafe, The Jordan en Pitou. Op zaterdag, tijdens het Nederlandse festival Noorderslag, doen Jamie, Olivier en Ivo van Breukelen verslag van al het aanstormende Nederlandse talent.

3Voor12 doet crossmediaal verslag van het hele festival: op de site, social media, met online video, foto’s, tiplijsten, opwarmstukken, interviews en recensies vanuit Groningen. De redacteuren zijn vanuit hartje stad te horen met hun bevindingen en sfeerverslagen in de radio-uitzendingen van 3FM, van woensdag- t/m zaterdagavond.

De 10 van 2023 op 3FM
De hele maand januari staat 3FM in het teken van De Muziek van 2023, met veel livemuziek op de radio, nog meer nieuw talent op de playlist en 3FM-deejays die belangrijke nieuwe artiesten in de etalage zetten. Aan het eind van de maand wordt ‘De 10 van 2023’ bepaald: een lijst van tien Nederlandse talenten die in 2023 het verschil gaan maken, zowel in hun releases als live.

Televisieprogramma Eurosonic Noorderslag op NPO 3
Op zaterdag 21 januari vanaf 22.05 uur presenteren 3FM-deejays Vera Siemons en Justin Verkijk live vanuit Groningen het televisieprogramma Eurosonic Noorderslag. Een uitzending van negentig minuten gevuld met interviews, reportages en optredens van jonge bands en artiesten zoals onder anderen Nonchalange, néomí, Coloray, Joost en Cosmic Crooner. Maar de vraag van de avond is; wie wordt de winnaar van de Popprijs 2022? Eurosonic Noorderslag is zaterdag 21 januari live te zien op NPO 3. [RadioWereld.NL]