Search
Close this search box.

Sophie Hijlkema vervangt zwangere Jorien Renkema op NPO 3FM

Sophie Hijlkema vervangt Jorien Renkema tijdens haar zwangerschapsverlof op NPO 3FM. Dit vertelde Hijlkema tijdens haar weekendprogramma, dat ze komend weekend (voorlopig) voor het laatst presenteert.

Foto: video still stream 3FM

Renkema (31), die elke werkdag tussen 9 en 12 uur ‘Het betere werk’ op 3FM presenteert, maakte in februari bekend zwanger te zijn van haar eerste kindje.

De planning is dat ik haar programma ga vervangen, totdat zij weer terugkomt”, aldus Hijlkema. “Ik gok dat dat tot oktober duurt.

Het zal overigens pas half juli zijn dat Hijlkema (29) Renkema vervangt. Ze gaat eerst vakantie vieren. “Ik ben voor het eerst ooit vier weken vrij. Ik ben dit jaar nog helemaal niet vrij geweest. Ik heb daar zin in en behoefte aan.

Ik ben dus een hele lange tijd niet op deze plek te horen”, aldus Hijlkema zondag tijdens haar programma. Vanaf 18 juni wordt zij vervangen in het weekend. “Zoals het er nu naar uitziet wordt dat Obi (Raaijmaakers, red.).

Ik blijf tussen 9 en 12 zitten, maar dan doordeweeks in plaats van in het weekend. Komend weekend nog even vol genieten, want ik vind het een heerlijk programma om te maken, maar ik vind het ook wel weer heel tof om het doordeweeks te proberen als Jorien met verlof is.

Hijlkema was al eerder doordeweeks te horen op 3FM. Vorig jaar verving ze bijna een jaar lang Herman Hofman tussen 14 en 16 uur, die thuis zat met een burnout. Daarnaast won Hijlkema begin 2021 de Marconi Award voor aanstormend talent. [RadioWereld.NL]