De lijst met aanmelders voor de veiling van de niet-landelijke commerciële radiofrequenties groeit nog steeds. Dinsdagmiddag heeft ook TiDa B.V. bekendgemaakt een aanvraag te hebben ingediend. Inmiddels hebben ook Radio Simone B.V. en Haagse Beek Beheer B.V. zich aan het lijstje toegevoegd.

TiDa, dat staat voor wijlen oprichters Tiebosch en Damen, is momenteel vergunninghouder van kavel B21. Hierop zendt nu Radio 10 Brabant uit. Mocht TiDa daadwerkelijk een kavel bemachtigen, dan zal er in elk geval iets anders op uitgezonden gaan worden. Het is dan namelijk niet meer toegestaan om de naam van een landelijk commercieel station op FM ook te gebruiken voor een station op een niet-landelijke commerciële FM-frequentie.
Radio Simone exploiteert momenteel nog kavels B14 en B37. Hierop zenden Simone FM en Hitzzz uit.
Haagse Beek Beheer is eigenaar van 2TheBeat, een radiostation dat via drie lokale DAB+-netten uitzendt in de regio Den Haag / Rotterdam.
Regels
Tot en met januari van dit jaar konden partijen zich aanmelden voor de veiling van de niet-landelijke commerciële radiofrequenties (FM en DAB+) Volgens de veilingregels mag een partij zelf bepalen of deze bekendmaakt mee te (willen) doen aan de veiling of niet. Maar als ze het bekendmaken, moet dit openbaar worden gedaan middels een persbericht, wat diverse partijen dan ook gedaan hebben.
Dat partijen zich tijdig aangemeld hebben voor de veiling betekent overigens nog niet automatisch dat ze toegelaten zijn tot de veiling. Momenteel beoordeelt de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur alle aanvragen op volledigheid en of ze aan de veilingvoorwaarden voldoen.
Wat partijen overigens niet bekend mogen maken is voor welke kavels zij zich ingeschreven hebben. Het is ook niet vanzelfsprekend dat deze partijen weer gaan bieden op de kavels die ze nu nog in handen hebben.
Juridische strijd
Of de veiling onder de huidige voorwaarden doorgaat is overigens nog niet helemaal zeker. Diverse partijen hebben een kort geding aangespannen die op vrijdag 4 april dient.
Zo zijn Talpa en DPG het niet eens dat een radiostation dat al landelijk op DAB+ te beluisteren is, ook middels een productie-overeenkomst via regionale FM-frequenties mag worden uitgezonden. Momenteel maken Slam en Kink gebruik van deze constructie.
Daarnaast vecht de branchevereniging NLCR de beperking van vergunninghouders van niet-landelijke kavels van maximaal 50% bereik op DAB+ aan. [RadioWereld.NL]
Zie ook: Dossier Verdeling Radiofrequenties