Radio 8FM-oprichter Jan Tiebosch op 59-jarige leeftijd overleden

Jan Tiebosch is maandag 14 november in zijn woonplaats ’s-Hertogenbosch overleden. De Rosmalenaar, die zijn stempel drukte op de Nederlandse niet-landelijke commerciële radiomarkt, is 59 jaar geworden.

Tiebosch was er vroeg bij; al snel nadat hij stopte met school ging hij aan de slag met kleinschalige piratenstations. In het kat-en-muis spel met de Radio Controle Dienst had hij een indrukwekkende lijst van inbeslagnames achter zijn naam staan. Het was voor hem echter al snel duidelijk dat hij een toekomst zocht met een eigen legaal commercieel station. Toen dit in Nederland mogelijk werd was Tiebosch er als de kippen bij.

Terwijl hij over de jaren heen betrokken is geweest bij veel verschillende stations was Tiebosch zelf het meest nauw betrokken bij Radio 8FM, het Brabantse station dat hij samen met Richard Damen (Richard Rijk, die in 2020 overleed) startte en tot een succes maakte. Radio 8FM pionierde binnen Nederland met een editiesysteem dat het mogelijk maakte om de commercialblokken specifiek te richten op een bepaalde stadsregio. Met een niet-aflatende aandacht voor technische optimalisatie (nooit willen onderdoen voor landelijke stations) en een groot team voor en achter de schermen groeide Radio 8FM uit tot een begrip in Brabant en daarbuiten.

Toen Tiebosch door ziekte niet meer in staat was om leiding te geven aan het station betekende dit uiteindelijk ook een einde voor Radio 8FM. In plaats daarvan zocht hij de samenwerking die uitmondde in het station Radio 10 Brabant.

Jan Tiebosch is afgelopen weekend in besloten kring begraven. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten


Eén reactie

  1. Jan is nu weer samen met Richard, en voor eeuwig
    On-Air. Ik wens de familie en vrienden veel sterkte en kracht toe met dit verlies 🙏

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *