Vlaanderen: Digitaal kanaal Radio 2 BeneBene gestart met gepresenteerde programma’s

Het digitale kanaal Radio 2 BeneBene in Vlaanderen is maandag gestart met gepresenteerde programma’s. Hiervoor hebben een aantal deejays van VRT Radio 2 de overstap gemaakt naar het digitale zusje, dat via DAB+ en internet uitzendt.

Foto: VRT, v.l.n.r.: Herbert Verhaeghe, Cathérine Vandoorne, Christel van Dyck en Peter Verhulst

Radio 2 BeneBene is een spin-off van het gelijknamige avondprogramma van VRT Radio 2 en brengt overwegend muziek van Vlaamse bodem. In eerste instantie was het station alleen via internet te beluisteren. Vorig jaar breidde Radio 2 BeneBene de distributie uit met DAB+.

Gepresenteerde programma’s waren slechts incidenteel te horen op Radio 2 BeneBene, maar hier is maandag verandering in gekomen met de introductie van een gepresenteerde programmering.

Ochtend
De dag begint tussen 6 en 9 uur met ‘Klaarwakker’ met Herbert Verhaeghe. De zanger en presentator was de afgelopen jaren al meerdere keren als invaller te horen op Radio 2, maar krijgt nu een eigen ochtendshow.

Om 10 uur is het twee uur lang tijd voor ‘Gewoon genieten’ met Cathérine Vandoorne. Zij was tot afgelopen zomer één van de vaste presentatoren van ‘De Madammen’ op Radio 2. Vandoorne is van maandag tot en met donderdag op Radio 2 BeneBene te horen. Op vrijdag presenteert Christel van Dyck.

Middag
Tussen 13 en 16 uur presenteert Peter Verhulst ‘Topcollectie’ op BeneBene. Tot en met vorige week maakte hij dit programma op Radio 2 zelf. Toen waren ook nog internationale artiesten te horen in het programma. Op VRT radio 2 is nu tussen 13 en 16 uur ‘Hitmix’ met Anja Daems, eveneens oud-presentator van De Madammen’, te horen.

Radio 2 BeneBene trekt volgens de laatste luistercijfers bijna 15.000 luisteraars per dag, wat goed is voor een marktaandeel van 0,3%. “Radio2 BeneBene kreeg veel positieve reacties van zowel publiek als artiesten en blijft dus volop investeren in het aanbod”, aldus de Vlaamse publieke omroep VRT.

Radio 2 BeneBene is het tweede digitale radiokanaal dat de VRT verder uitbouwt vanaf een non-stop station naar een volwaardige zender. Eerder zette De Tijdloze, een spin-off van de jaarlijkse lijst van Studio Brussel al de nodige stappen hiervoor. Het station kreeg zelfs een eigen zenderleider. [RadioWereld.NL]