Tim op het Broek maakt audio-monument voor Alfred Lagarde

Afgelopen zondag (1 januari) was het precies 25 jaar geleden dat Alfred Lagarde overleed. Een audio-monument voor deze iconische stem en markante radiomaker was er nog niet. En daarom is Kink-deejay Tim op het Broek gestart met de podcast-reeks ‘More Than A Feeling’.

Foto: video still Youtube

‘Big (Bad) Al’, zoals Lagarde ook wel genoemd werd, startte in 1972 zijn landelijke radiocarrière bij de zeezender Radio Noordzee. Daarna volgden de Vara, Veronica en Kink FM. Lagarde presenteerde tal aan programma’s, waaronder Betonuur, Countdown Cafe, Radio Romantica en Oh wat een nacht.

Maar zijn stem was ook buiten deze programma’s veelvuldig te horen. Zo sprak Lagarde talloze commercials in en was hij bijna 10 jaar lang de stem van Veronica. Zelfs na zijn overlijden was hij nog enige tijd als stationvoice van het toenmalige Veronica FM te horen.

Tim sprak de afgelopen tijd met mensen uit het leven van Lagarde, en al hun verhalen over de meest rock ’n roll deejay van Nederland zijn nu te horen in de podcast More Than A Feeling! De eerste afleveringen zijn te beluisteren in de bekende podcast-apps en hieronder.

Alfred Lagarde is in mijn jeugd heel dominant aanwezig geweest. In iedere radiocommercial was hij te horen en natuurlijk onnavolgbaar in zijn radioprogramma’s. Ik werd geïnspireerd door zijn passie voor muziek en zijn energie. Maar tegelijk heb ik me jaren afgevraagd; wie was Alfred Lagarde? Wie ging er schuil achter die stem? Dat probeer ik te ontrafelen. Het verhaal van de grootste rock and roll dj van Nederland“, aldus Tim over zijn podcast. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten