Cecret onthuld: Crooze gestart op DAB+ in Vlaanderen

De geruchten gingen al sinds begin van de maand, maar eindelijk heeft de ‘geheime’ DAB+-zender Cecret in Vlaanderen haar identiteit officieel onthuld. Sinds maandag is Crooze, een station met een nogal eigenzinnige muziekkeuze, te vinden op deze plek.

Crooze brengt een mix van zeer toegankelijke smooth- en acid jazz, soul, nu-soul, funk, R&B, latin, chillout en club lounge muziek. Het station was onder de naam Crooze FM in het verleden ook op FM te ontvangen in Antwerpen, Gent en Brussel. Door de herverdeling van de radiofrequenties in Vlaanderen eind 2017 verdween het station uit de ether.

De afgelopen jaren was Crooze FM alleen via internet te beluisteren. Nu is het station onder de naam Crooze terug in de ether. Achter het station zit nu de Wase ondernemer Raf Geudens. “Ik ken Crooze al van in het begin en ben zelf altijd een grote fan geweest van het unieke muzikale concept”, aldus Geudens tegen RadioVisie. “Zeer speciaal, maar toch enorm toegankelijk zodat het iedereen aanspreekt. Niet alleen de modale luisteraar, maar ook muzikanten en muziekprofessionals uit binnen- en buitenland zijn al jaren trouwe luisteraars.

Toen ik te weten kwam dat Frank Leysen, de oorspronkelijke initiatiefnemer er eigenlijk mee wilde stoppen maar toch graag een zekere toekomst voor zijn station wilde heb ik geen moment getwijfeld om mijn schouders onder dit project te zetten en Crooze de toekomst te geven die dit radiostation verdient, nationaal en internationaal.

Crooze is te ontvangen op netwerk “DAB+ Vlaanderen 2” op kanaal 5A/5D, alsmede via internet. [RadioWereld.NL]