Hoger beroep landelijke FM-vergunningen te volgen via livestream

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) buigt zich donderdagmiddag (27 oktober) over de vraag of de rechtbank van Rotterdam terecht een streep heeft gezet door de drie jaar noodverlenging van de landelijke FM-vergunningen of niet. De zitting is te volgen via een livestream.

Foto: Pixabay

In juli besloot de rechter dat de drie jaar noodverlenging van de landelijke FM-vergunningen, die was toegezegd om de financiële klappen van de kredietcrisis op te vangen, onrechtmatig is en dat de frequenties opnieuw verdeeld moeten worden. De zaak was aangespannen door radiozender Kink, die graag op FM wil uitzenden. Kink werd daarbij ondersteund door Qmusic, die op het laatste moment van kamp wisselde.

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat besloot echter niet in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter, maar Talpa Network (538, Sky, 10 en Veronica), RadioCorp (100% NL en Slam) en BNR gingen wel in hoger beroep bij het CBb. De zaak dient donderdag om 13 uur.

Mochten de radiostations in het gelijk gesteld worden, dan is de veiling van de landelijke FM-frequenties van de baan en komt er alsnog drie jaar noodverlenging. Bij verlies gaat de geplande veiling, waarvan de voorbereidingen inmiddels van start zijn gegaan, gewoon door en moeten de radiostations opnieuw proberen een plekje in de ether te bemachtigen. Op dinsdag 13 december doet het CBb uitspraak.

De livestream van de zitting is hier te bekijken. [RadioWereld.NL]