Search
Close this search box.

Komende week extra aandacht voor het klimaat op NPO Radio 1

Met de klimaattop in Egypte in aantocht, besteedt NPO Radio 1 komende week extra aandacht aan klimaat, duurzaamheid en innovatie. Vanaf maandag (31 oktober) komen dagelijks een aantal programma’s vanuit NPO Radio 1 Klimaatstudio op de Campus van de TU in Delft.

De NPO Radio 1 Klimaatstudio staat gedurende een week opgesteld op The Green Village: een proeftuin voor duurzame innovatie op de TU Delft Campus. Hier wordt geëxperimenteerd met nieuwe ideeën en technieken om een duurzame toekomst mogelijk te maken.

Samen met luisteraars zoekt NPO Radio 1 naar antwoorden op vragen als: hoe passen we ons aan op klimaatverandering? Hoe kunnen we een herbruikbare economie vormgeven? We leggen dagelijks suggesties van luisteraars voor aan ons klimaatpanel. De meest verrassende en innovatieve ideeën zijn terug te horen in de grote eindshow tijdens In De Kantine op zaterdag 5 november.

Het is mogelijk om de speciale uitzendingen van NPO Radio 1 vanuit Delft bij te wonen. Aanmelden kan via de website van het radiostation. [RadioWereld.NL]

De volgende programma’s zenden live uit vanuit de NPO Radio 1 Klimaatstudio in Delft:
– Spraakmakers (maandag 31 oktober, 09.30 tot 11.30 uur)
– Bureau Buitenland (dinsdag 1 november, 13.30 tot 14.00 uur)
– Geld of je Leven (dinsdag 1 november, 15.30 tot 16.00 uur)
– Villa VdB (woensdag 2 november, 14.00 tot 15.30 uur)
– De Nieuws BV (vrijdag 4 november, 12.00 tot 13.30 uur)
– De Publieke Tribune (zaterdag 5 november, 15.00 tot 16.00 uur)
– In de Kantine (afsluiting, zaterdag 5 november, 17.00 tot 19.00 uur)

Eén reactie

  1. Jullie vragen ideëen voor het klimaat van luisteraars. Mijn idee is:
    Ik vind het zonde dat de Rijn en Lek hun zoetwater nog steeds zomaar in de zee lozen, 1 miljoen m3 water per jaar hé!
    Is het mogelijk om de Rijn en de lek niet meer in de zee te laten stromen, maar dit water op te vangen en door de duinen te laten lopen? Hierdoor vangen we zoetwater op en de duinen kunnen er zuiver drinkwater van maken. Hiermee kunnen we ons water tekort wellicht een beetje verminderen voor de toekomst?