Search
Close this search box.

Veel aandacht voor Olympische Winterspelen op NPO Radio 1

De Olympische Winterspelen in Peking zijn vanaf vrijdag 4 februari ook te volgen via NPO Radio 1. RadiOlympia (NOS) doet live verslag van alle schaats- en shortrackwedstrijden en brengt achtergronden, analyses, reportages en het laatste nieuws uit Peking.

RadiOlympia is elke dag op wisselende momenten te horen. De exacte uitzendtijdstippen zijn te vinden op nporadio1.nl. Drie maal per dag is er een vaste olympische update met Gio Lippens (NOS), waarin de luisteraar wordt bijgepraat over de prestaties van die dag: om 07.30, 12.30 en 17.30 uur.

Presentatoren Robbert Meeder en Ghislaine Plag nemen in RadiOlympia het schaatsprogramma voor hun rekening. De analyses zijn van Annouk de Rijk, Mark Tuitert, Annette Gerritsen en Rintje Ritsma. Het shorttrackdeel wordt gepresenteerd Tom van ‘t Hek en Jurgen van den Berg met daarin analyses van Dave Versteeg en Sanne van Kerkhof. Het commentaar bij beide sporten komt van Sebastiaan Timmerman.

Langs de Lijn en Langs de Lijn En Omstreken zijn er tijdens de Winterspelen op de gebruikelijke tijden. Met daarin een olympisch forum waarin elke dag de resultaten van de sporters worden besproken. In de eerste week is ex-schaatsster Laurine van Riessen vast forumlid, in de tweede week is dat ex-schaatser Bart Veldkamp.

Nieuwsweekend
Als nieuws- en sportzender besteedt NPO Radio 1 uiteraard veel aandacht aan een groot evenement als de Olympische Winterspelen. Toch hoeven de vaste luisteraars van Nieuwsweekend hun programma niet te missen. Op zaterdag 12 en zaterdag 19 februari maakt Nieuwsweekend op de zender plaats voor RadiOlympia, maar dan is het programma van 08.30 tot 10.00 uur te volgen via de site van NPO Radio 1 of via de NPO Radio 1-app. [RadioWereld.NL]