NMO Luisteronderzoek week 38-2023: Qmusic is marktleider

Qmusic was in week 38 de best beluisterde radiozender van Nederland met 13,9%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. NPO Radio 2 staat deze meting tweede met 13,2%, gevolgd door Sky Radio op de derde plaats met 9,5%.

Foto: Pixabay

Qmusic zond afgelopen week de Top 500 van de 00s uit. Ook speelt het station nog steeds Het Geluid. Beide acties zorgden voor een flinke stijging in week 38. Ook heeft Q de meeste luisteraars per week.

Radio 10 herstelt zich voor het eerst in weken weer en wint bijna 200.000 luisteraars. Tegelijkertijd verliest Joe, dat op de oude FM-frequenties van Radio 10 uitzendt, luisteraars. Dit kan er op duiden dat de FM-luisteraars van Radio 10, die eerst bij Joe waren blijven hangen, alsnog van frequentie gewisseld zijn.

Ook Radio 538 doet goede zaken en is de 9% marktaandeel weer gepasseerd en heeft bovendien weer meer dan 3 miljoen luisteraars. NPO Radio 5 profiteert duidelijk van de Week van de jaren 70, die het station afgelopen week organiseerde.

Onder meer NPO Radio 2 en Radio Veronica leveren deze week flink ik.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

Het wekelijks bereik wordt alleen gemeten als iemand minstens 5 minuten aaneengesloten heeft geluisterd. In het NMO Luisteronderzoek participeren momenteel 95 radiozenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 38