Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radio Veronica trakteert op 50 platen met blauwe wikkels tijdens Record Store Day

Zaterdag (22 april) is het weer tijd voor Record Store Day, dé internationale feestdag van de platenzaak. Radio Veronica trakteert die hele dag op exclusieve Record Store Day-releases. Daarvoor moet echter wel wat gedaan worden.

Radio Veronica heeft in platenzaken door heel Nederland 50 platen voorzien van een blauwe Veronica-wikkel. Wie een plaat met de wikkel vindt, mag deze houden.

De vijftig wikkels zijn verdeeld over de volgende vijf exclusieve Record Store Day-releases:
• Pearl Jam – Give Way
• U2 – Two Hearts Beat As One
• The Rolling Stones – Beggars Banquet
• Paul McCartney & Wings – Red Rose Speedway
• The Cure – Show

Record Store Day 2023
Record Store Day (RSD) is het grootste eendaagse muziekevenement ter wereld. De eerste editie vond op 19 april 2008 plaats in de Verenigde Staten. Inmiddels vindt het evenement plaats in meer dan tweeduizend platenzaken, in 23 landen. In Nederland wordt Record Store Day op zaterdag 22 april 2023 in ruim honderd platenzaken gevierd.

Speciaal voor Record Store Day verschijnen zeer exclusieve releases die alléén op die dag verkrijgbaar zijn, in een beperkte oplage. Radio Veronica geeft er daarvan in totaal dus 50 gratis weg. [RadioWereld.NL]