France 2 vervangt Franstalige culturele zender TV5MONDE bij KPN

KPN stopt per 1 juli met de doorgifte van de Franstalige culturele zender TV5MONDE. In plaats daarvan voegt KPN France 2 toe, een publieke zender van Franse bodem. Deze wijziging geldt ook voor de pakketten van XS4ALL en Telfort, twee dochtermaatschappijen van KPN.

TV5MONDE, een publieke televisiezender en 100% Franstalig, betreurt de beslissing van KPN.

“De zender is te ontvangen in Nederland vanaf 1985 en is geliefd om haar klassieke films en specials die in het teken staan van grote namen uit de Franse cinema of grote evenementen zoals het Cannes Filmfestival. De zender heeft in de loop der jaren haar publiek uitgebreid met de uitzending van documentaireseries en lifestylemagazines.

Meer recentelijk heeft het uitzenden van (fictie)series bijgedragen aan het aantrekken van een jonger publiek. Deze strategie, grotendeels toe te schrijven aan de Nederlandse ondertiteling, heeft zijn vruchten afgeworpen, aangezien de kijkcijfers in prime time zijn gestegen met gemiddeld 56% en de kijkduur met 22% sinds 2016 (bron: SKO). aldus Diane Couderc, Regiodirecteur TV5MONDE Europe.

“De zender is overigens slechts enkele maanden geleden toegevoegd in HD-kwaliteit, we zijn dan ook erg verbaasd over deze beslissing’ [Radiowereld.NL]

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email